banner89

banner88

Bahçeli: "Daha ne olacaktır da suçluların mahkeme karşısına çıkarılması sağlanacaktır? Bu kapsamda TBMM Başkanı’nı göreve davet ediyorum. Karma Komisyonu üstlendiği tarihi sorumluluğu ifa etmeye çağırıyorum"

GÜNDEM 06.07.2021, 12:08
Bahçeli: "Daha ne olacaktır da suçluların mahkeme karşısına çıkarılması sağlanacaktır? Bu kapsamda TBMM Başkanı’nı göreve davet ediyorum. Karma Komisyonu üstlendiği tarihi sorumluluğu ifa etmeye çağırıyorum"

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Teröre yardım ve yataklık yaptıkları belgeli ve tespitli bulunan, ellerine şehitlerimizin kanı bulaşan, PKK’nın tasması boğazlarına geçen HDP’li vekillerin uzun süredir gündemde olan fezlekelerinin görüşülmesi niye gecikmektedir?" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Tank-Palet Fabrikası’nı sattılar" yalanını söylediğini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın da daha geçen hafta "ne satması, biz satmaktan hiç bahsetmedik" diyebildiğini ifade etti.

Kılıçtaroğlu'na fezleke tepskisi

Bahçeli, "Hadi kuldan utanmıyorsunuz, Allah’tan da mı korkmuyorsunuz? Bunlar gerçekten de yalancının daniskasıdır. Güvenirlikleri sıfıra inmiştir. CHP yönetiminin hal-i pürmelali kelimesi kelimesine işte budur." ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, paylaştığı bir videoda "Beni hapse atmak istiyorlar" dediğini aktaran Bahçeli, "Oysaki hakkında düzenlenip TBMM’ye gönderilen fezlekelerin detaylarından bahsetmiyor, buna hiç cesaret edemiyor. Kılıçdaroğlu’nun, çiğ süt içmediyse karın ağrısı çekmesini gerektirecek bir hali de olmayacaktır. Daha mühimi sabırlı ve sakin olmasında, hukuka saygı duymasında yarar vardır." diye konuştu.

Mahkemelerin önünde herkes eşittir

Bahçeli, bir yanda adalet ve hukuka vurgu yapan, diğer yanda konusu suç teşkil eden fiillerinden dolayı hakkında düzenlenen fezlekeleri sulandırmaya çalışan Kılıçdaroğlu'nun, tam bir açmazda, tam bir çıkmazda olduğunu belirterek, "Hukukun karşısında imtiyazlı bir zümre, ayrıcalıklı bir tabaka, dokunulmaz ve ulaşılmaz bir kesim düşünülemeyecektir. Adaletin terazisi yeri geldi mi herkesi tartmalıdır. Eğer hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, eğer hukukun evrensel ilkelerine bağlıysak ahlaki tutarlılıktan ödün veremeyiz. Kılıçdaroğlu, mağduriyet pozlarını bıraksın da hangi sözlerinin, hangi eylemlerinin kanunlarla çeliştiğini düşünsün. Türk mahkemelerinin önünde herkes eşittir." değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Görevi ve taşıdığı unvanı ne olursa olsun hiç kimse hukuktan üstün değildir. Geçen hafta 21 milletvekilini kapsamına alan fezlekeler TBMM’ye intikal etmiştir. Gazi Meclis; suçun barınağı, suçluların sığınağı, kanun kaçaklarının meskeni ve mekanı olamaz. Aksine hizmet edenler, Meclisimizin demokratik ve tarihi ruhuna kast eden aymazlardır.

TBMM Karma Komisyonda bekletilen fezlekelerin bir an evvel görüşülerek Genel Kurula getirilmesi, bölücü, yıkıcı, devleti, ülkesi ve milletiyle ters düşen söylem ve eylemlerinden dolayı şüpheli olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılması hukuk ve siyaset ahlakının vazgeçilmez şartıdır. Oyalanmaya vaktimiz yoktur. Zamana oynamaya, ağırdan almaya hakkımız da yoktur. Fezlekelerin görüşülüp karara bağlanmasını savsaklamak bizim nezdimizde sorunlu ve şaibeli bir tutum olarak değerlendirilecektir. 'Hukuk' diyorsak gereğini yapmakla mükellefiz. Kılıçdaroğlu, bir ara yollara düşüp adalet arıyordu. Akılsız başının ceremesini ayakları çekiyordu. İşte fırsat, işte ortam, saklayacağı, gizleyeceği, utanacağı ilişkiler ağı bulunmuyorsa çıksın mahkeme karşısına, versin üzerine atılı suçlamaların hesabını. Dolandırıcı tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Kılıçdaroğlu kendine güveniyorsa dokunulmazlığının kaldırılmasına bizzat kendisi önayak olmalı, karar sürecini bizatihi kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum, ilk kez CHP’ye destek vereceğiz, onlara 'tamam' diyeceğiz."

AYM'ye Gergerlioğlu Tepkisi

Yasama döneminde komisyona ulaşan yasama dokunulmazlığı tezkerelerinin sayısının şu anda 1429, dosya sayısının da 1354 olduğunu aktaran Bahçeli, HDP’li milletvekillerine ait tezkere sayısının bini geçtiğini, yani hukukun peşine düştüğü milletvekili sayısının çizmeyi çoktan aştığını dile getirdi.

Türkiye’de üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün hakim olduğunu belirten Bahçeli, "İşlenmiş suçlar hiç kimsenin yanına bırakılmamalıdır. Türk siyaseti ahlaki ve hukuki bir arınma dönemi yaşamalı, safralarından kurtulmalıdır. Bu ihtiyaç herkes ve hepimiz için geçerlidir. Biz şerefli Cumhuriyet savcılarına güveniyoruz. Biz cüzdanı ile vicdanı arasına sıkışmayan hakimlerimize inanıyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı, günü ve saati geldiğinde her insana lazımdır. Kanundan kaçış yoktur, hukuka deli gömleği giydirmek kimsenin harcı değildir." diye konuştu.

"Teröre yardım ve yataklık yaptıkları belgeli ve tespitli bulunan, ellerine şehitlerimizin kanı bulaşan, PKK’nın tasması boğazlarına geçen HDP’li vekillerin uzun süredir gündemde olan fezlekelerinin görüşülmesi niye gecikmektedir?" diye soran Bahçeli, "Daha ne olacaktır da suçluların mahkeme karşısına çıkarılması sağlanacaktır? Bu kapsamda TBMM Başkanı’nı göreve davet ediyorum. Karma Komisyonu üstlendiği tarihi sorumluluğu ifa etmeye çağırıyorum." dedi.

Dokunulmazlıkları kaldırılan, milletvekilliği düşürülen vekillerin ön kapıdan gönderilmelerinden bir müddet sonra "hak ihlali" kılıfıyla arka kapıdan tekrar TBMM’ye kabul edilmelerinin "millet iradesini yok sayan bir tasarruf" olduğunu vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunda hak ihlaline hükmederek tahliyesini istemiştir. Yani CHP’li Berberoğlu gibi Gergerlioğlu’nun da milletvekilliğine dönüş yolu açılmıştır. Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor? Bununla birlikte günü geldiğinde dağdaki eşkıya için de hak ihlali kararı verilecek midir? Anayasa Mahkemesi, bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor? Gergerlioğlu gibileri milletin hakkını hukukunu çiğnerken bir şey yok da, bu çiğneyen ayaklara hesap sorulduğunda mı maraza çıkıyor? Anayasa Mahkemesi bölücüler lehine hak ihlaline hükmederken, devletimizin, milletimizin, şehitlerimizin, milli şerefimizin tartışılmaz hak ve tarihi çıkarlarını gasbettiğinin farkına ve bilincine ne zaman varmayı planlıyor? Ne hakkı, neyin ihlali, ne zamandır hainin hakkı oluyormuş? Şayet oluyorsa kahramanların hakkını ne yapacağız? Türk milletinin hakkını nereye koyacağız? Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır. Volkan olsalar bile, sonları elbette bir avuç küldür."

Meral Akşener'e sert sözler

"İP'in başkanı anlaşılan yine bilye dağıtmış yine mayasına uygun bir değerlendirme yapmış. Bizim ve AK Partinin HDP'yi şeytanlaştırdığını ifade etmiş. Bu bayan halkın demokrasi partinin zaten şeytan olduğunu bilmiyor mu? Şeytana şeytan demek sevaptır, helaldir. Şeytana öyle ya da böyle açık ya da gizli destek çıkmak bir defa ayan beyan günahkarlıktır. İP'in HDP'nin dibinde ne işi vardır? CHP'nin küçük  beslemesi haline dönüşen bu parti  yönetiminin  HDP'ye sevimli görülme çabası siyasi madrabazlıktır. İP başkanının öylesine bozuk ve  buhranlı dili söz konusudur ki ya ne dediğini kulağı duymuyor ay da duyduğunu aklı almıyor. "


"Kürt'ten terörist olmaz. Teröriste Kürt diyemez"

"İP başkanı bu iddiasını ispat etmek zorundadır. Kürt kökenli  kardeşlerimize hiçbir devlet veya hükümet yetkilisinin en küçük incitici en ufak kırıcı bir ithamı olmamış olması da akıllara dahi gelmemiştir. Bu müfteriye teröristin kim olduğunu Kürt kökenli kardeşlerim Allah'ın izniyle öğretecektir. Kürt'ten terörist olmaz. Teröriste Kürt diyemez. Diyen varsa bu milletin evladı olamaz. Zira terörün inancı yöresi etnik kökeni ahlaki bahanesi olamaz olmayacaktır. Terörist PKK'dır, FETO'dur, DEAŞ'tır. Kürt kökenli kardeşlerimin terör örgütleriyle hiçbir bağ ve bağlantısı yoktur. Var diyen çıkarsa biliniz ki vatan hainidir.  Kürtlerle terörü özdeş görmek korkunç bir bühtan affı imkansız bir cinayettir. Akıl yönünden de ahlak yönünden de iflas edenler püsküllü beladır. "

"Ekranlarda manşetlerde kürsülerde boy gösteren bu şer cephesinin ortak paydasını Türk tarihini karalamak için kolladıkları fırsatlar terörle elde edemedikleri sonuçların siyasetle sağlanması, milli kimliği parçalamak için yürütülen kampanyalar oluşturmaktadır. Bu milletin adı parçalanmaya çalışan zillet ittifakına inat Türk milletidir. "

"Kim demiş sayın Soylu yalnız diye,kimsesiz diye"

"Bilhassa terörle mücadele alanında ismini altın harflerle yazdıracak içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yapılan itibar suikastlarını siyasi linç girişimlerini zulme varan isnatları kaygıyla izlediğimizi asla ama asla kabul etmediğimizi tarihe not olarak düşmek istiyorum. Kim demiş sayın soylu yalnız diye, kimsesiz diye. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı görevini vatan ve millet sevgisiyle yerine getiren gece gündüz demeden bölücü terörle mücadeleden mert ve milletperver bir devlet adamıdır. Hakkında ne söylenirse söylensin bizim bölücülerle iş tutan odakların hayasız tezviratlarına aldırış etmemiz mümkün değildir. Geçin bunları geçin terörle mücadeleyi dağda taşta cesaretle yürüten bir hükümeti bir bakanı topyekûn tüm güvenlik güçlerini ama fakat demeden öz şartsız destekledik bundan sonra de destekleyeceğiz. Bizim bu türden tahrik ve tacizlere karnımız toktur."

Yorumlar (0)
15
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 36 99
2. Fenerbahçe 36 93
3. Trabzonspor 36 61
4. Başakşehir 36 58
5. Beşiktaş 36 55
6. Kasımpasa 36 52
7. Sivasspor 37 51
8. Alanyaspor 36 50
9. Rizespor 36 49
10. Antalyaspor 37 48
11. A.Demirspor 37 44
12. Samsunspor 36 42
13. Kayserispor 36 41
14. Konyaspor 36 40
15. Ankaragücü 36 39
16. Gaziantep FK 36 38
17. Hatayspor 36 37
18. Karagümrük 36 37
19. Pendikspor 36 36
20. İstanbulspor 37 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 34 75
2. Göztepe 34 70
3. Sakaryaspor 34 60
4. Bodrumspor 34 57
5. Ahlatçı Çorum FK 34 56
6. Kocaelispor 34 55
7. Boluspor 34 53
8. Gençlerbirliği 34 51
9. Bandırmaspor 34 50
10. Erzurumspor 34 44
11. Ümraniye 34 43
12. Manisa FK 34 40
13. Keçiörengücü 34 40
14. Adanaspor 34 39
15. Şanlıurfaspor 34 38
16. Tuzlaspor 34 38
17. Altay 34 10
18. Giresunspor 34 7
Takımlar O P
1. M.City 37 88
2. Arsenal 37 86
3. Liverpool 37 79
4. Aston Villa 37 68
5. Tottenham 37 63
6. Chelsea 37 60
7. Newcastle 37 57
8. M. United 37 57
9. West Ham United 37 52
10. Brighton 37 48
11. Bournemouth 37 48
12. Crystal Palace 37 46
13. Wolves 37 46
14. Fulham 37 44
15. Everton 37 40
16. Brentford 37 39
17. Nottingham Forest 37 29
18. Luton Town 37 26
19. Burnley 37 24
20. Sheffield United 37 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 36 93
2. Barcelona 36 79
3. Girona 36 75
4. Atletico Madrid 36 73
5. Athletic Bilbao 36 62
6. Real Sociedad 36 57
7. Real Betis 36 56
8. Villarreal 36 51
9. Valencia 36 48
10. Getafe 36 43
11. Deportivo Alaves 36 42
12. Sevilla 36 41
13. Osasuna 36 41
14. Las Palmas 36 38
15. Rayo Vallecano 36 38
16. Celta Vigo 36 37
17. Mallorca 36 36
18. Cadiz 36 32
19. Granada 36 21
20. Almeria 36 17
Kocaeli Haberleri