banner89

banner88

Gebze’de Ali Babacan fırtınası

DEVA Partisi, Genel Başkan Ali Babacan'ın katılımı ile miting düzenledi. 10 binlerce kişinin katıldığı miting, Gebze Mevlana Kapalı Pazar Alanında düzenlendi. Mitingde ilk olarak DEVA Partisi'nin Kocaeli il ve Gebze ilçe yöneticileri konuştu.

GÜNDEM 02.07.2022, 20:48 02.07.2022, 20:55
Gebze’de Ali Babacan fırtınası

Ardından Babacan, halkı selamlayarak konuşmasına başladı. Babacan, konuşmasının başında miting için Gebze'de yer bulmakta zorlandıklarını ve miting alanının kendilerine verilmediğini söyledi. Babacan, kent genelindeki billboard ve otobüs reklamlarının ise engellendiğini ifade etti. Konuşmasında gençlere vurgu yapan Babacan, "Türkiye'yi bu çukurdan gençler kurtaracak" dedi. Gençleri son model teknoloji ile donatacaklarını söyleyen Babacan, telefon, tablet, bilgisayar, oyun konsolu gibi tüm teknoloji ürünlerindeki vergileri düşüreceklerini ve gençlere ücretsiz internet vereceklerini söyledi. Üniversite sınavlarını bir güne sığdırmayacaklarını kaydeden Babacan, yılda bir kaç defa üniversiteye giriş sınavı yapacaklarını söyledi. Babacan, adalet, hukuk ve özgürlükler vurgusu yaptığı konuşmasında "Biz özgürlük ve güven iklimini sağladığımızda; yatırımlar Türkiye’ye akacak. Hem de oluk oluk akacak" dedi. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Babacan, Turgut Özal öncesi dönemi işaret ederek, "‘Bu uyguladıklarına ‘Kara kambiyo rejimi’ denilir" dedi. İktidara, "3Y" eleştirisi yapan Babacan, "Yoksulluğu da, yasakları da, yolsuzluğu da azdırdılar. İşte yine 3Y ile gidecekler" dedi.

Babacan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"İşte hep beraber buradayız. DEVA kadınla... Kadınlar burada, gençler burada, Türkiye burada. Şehrin ortasında her türlü etkinliğin düzenlendiği alanı bize vermediler. Miting alanı olarak Gebze'nin en zor yerini verdiler bize. Bize yokuş yapıyorlar. İktidara sesleniyorum. Biz yokuş yaptınız da ne oldu. Gidin Fizan'da da miting yapın derseniz de bizim kadrolarımız gider orada miting yapar.

BİLLBOARDLARIMIZA İZİN VERMEDİLER

Billboardlarımıza izin vermediler. Bunların yatacak yeri yok. Meydan bu, buyurun. Muhteşemsiniz. Beştepe izliyor musunuz bu meydanı. Yaptıkları onca baskının cevabını Gebze'de aldılar. Antep'de de almışlardı. Bu ülke sahipsiz değil. Biz hep beraber sahadayız. Sahada olanlar belli, Saray'da oturanlar belli. Sizler yarının Türkiye'sinin mimarısınız.

YERİMİZ 84 MİLYONUN YANIDIR

Gelin bu demokrasi bayrağını birlikte taşıyalım, Türkiye olarak kazanalım. Ben milletimin iradesine güveniyorum. Biz çocuğuna harçlık veremeyen annelerin yanındayız. Buradan Türkiye'ye konum atıyoruz. Biz torununa küçük bir hediye almak isteyen dede ve nenelerin yanındayız. Biz açlık sınırının altında bir asgari ücretle geçinmeye çalışanlarımızın yanındayız. Biz dükkanında masraf olmasın diye elektriğini açmayan esnafın yanındayız. Kurye arkadaşlarımızın yanındayız. Yarınlarının başka ülkelerde arayan gençlerin yanındayız. Günde tek öğünle gününü geçirmeye çalışan öğrencilerin yanındayız. Mahkemelerde beraat etmesine rağmen atanamayan KHK'lıların yanındayız. Bizim yerimiz 84 milyonun yanıdır. Yerini şaşıranlar, milletten uzaklaşanlar Saray'da.

TÜRKİYE'Yİ BU ÇUKURDAN GENÇLER KURTARACAK

Türkiye'yi bu çukurdan gençler çıkaracak. Gençler öncen biz arkadan gideceğiz. Gençlerimizin gözündeki kaygı her gün artıyor. Avrupa'da, Asya'da gençler sınırsız hayal kurabiliyor. Avrupalı, Asyalı gençler daha mı kabiliyetli. Hayır. O zaman neden onlar daha iyi hayatı yaşıyor. Çünkü orada özgürlük var. Tweet attı diye kimse orada cezaevine girmiyor. Onun için tüm imkanları biz gençler için seferber edeceğiz.

ÜCRETSİZ İNTERNET VERECEĞİZ

Biz gençleri son model teknolojilerle donatacağız. Bu iktidar gençlerin teknolojiye ulaşmasını engelliyor. Biz telefon, tablet, oyun konsollarındaki vergi oranlarını düşüreceğiz. Yeter mi? Yetmez. Herkes internete ulaşsın diye gençlere interneti ücretiz vereceğiz.

KANAL İSTANBUL'UN DÖRTTE BİRİ İLE TÜM TÜRKİYE'YE HIZLI İNTERNET

Bu ülkeyi fiber optik ağlarla donatacağız. Parayı nereden bulacaksınız diyor. Bu Kanal İstanbul projesinin dörtte biri ile tüm Türkiye'ye hızlı internet götürülebilir. Bunların aklı ranta çalışıyor. Bu gençlerin, Türkiye'nin hızlı internete ihtiyacı var. Bu yeter mi? Hayır. Twittar'da dolanan gençler retweet, faw yapmaya korkuyor, sabah polis basar diye. DEVA iktidarının ilk 90 dakikasında herkes rahat nefes alsın diyeceğiz. Özgürlüklerin önünü açacağız. Gençler internetin sadece kullanıcı değil, dijital dünyanın yaratıcısı olacak.

ÜNİVERSİTE SINAVINI BİR GÜNE SIĞDIRMAYACAĞIZ

DEVA iktidarında gençlerin iki ayağını bir pabuca sokmayacağız. İktidarımız zamanında üniversite sınavını sadece bir defa yapmayacağız. Birden fazla günde sınav olacak. Üniversiteyi bitiren gençler iş bulamıyor. Ülkemiz ev genci ile doldu. Neden iş yok, bu ülkede iş bulmak neden zor? Bu ülkede yeterince yatırım yapmıyorlar. Yatırımın olmadığı yerde işsizlik, yoksulluk olur. Biz bu işin yolunu yordamını biliyoruz. Yatırım olmazsa gençlerimize yeni iş alanları açılmaz.

UYGULADIKLARINA 'KARA KAMBİYO REJİMİ" DENİLİR

DEVA Partisi iktidarının ilk 90 dakikasında, özgürlüklere nefes aldırmak mümkün. Bir futbol maçı süresinde bunu yapacağız. Uzatma dakikalarına da ihtiyaç yok. İş için, istihdam için; önce özgürlük olacak. Önce adalet olacak. Önce güven ortamı olacak. Biz özgürlük ve güven iklimini sağladığımızda; yatırımlar Türkiye’ye akacak. Hem de oluk oluk akacak. Gençler iş bulacak. Mutlak yoksulluk bitecek bu ülkede, tarihe gömeceğiz. Bunların bu ülkeye dair bir "A" planı bile yok. İhracatçı, pula çevirdiğiniz millî paramızla yurt dışından hammaddeyi nasıl alacak? Makinalarının borcunu nasıl ödeyecek? Nasıl üretecek? Nasıl ihracat yapacak? Bunları soran yok. Bunlar tutturmuş ‘döviz, döviz’ diye ihracatçıların boğazına sarılıyorlar. Bunlar artık sermaye kontrolü yapmaya başladılar. Bir şirketin banka hesabında döviz varsa, o şirkete krediyi kesiyorlar. Bunlar ülkeyi Özal öncesine götürdüler. Bu uyguladıklarına ‘Kara kambiyo rejimi’ denilir. Ekonomiyi ‘cilalı taş devrine’ geri götürdüler.

UMUT TACİRLİĞİ YAPIYORLAR

400 milyar faiz ödüyorlar. Türkiye'de çiftçi destekleri 40 milyar. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Saçma sapan iş yaparak yatırımcıyı korkutuyorlar. Erdoğan sürekli ileri tarihler vererek Türkiye'nin şahlanacağını söylüyor. Umut tacirliği yapıyorlar. 4 yıl oldu. “Bu iktidar devam ettiği sürece Türkiye’de kimse kazanamaz. Herkes kaybeder. Her ay bir yerlerde ya doğal gaz buluyorlar ya petrol. Hatta geçenlerde büyük bir jelibon rezervi bile bulmuşlar.

ADALETE, HUKUKA İNANMIYORLAR

Bunlar kendi saçmalıklarına kendileri inanır hale geldiler. 4 yıldır aynı şeyi tekrar ediyorlar. Her geçen gün Türkiye'yi daha kötü duruma götürüyorlar. Panik haliyle bütün tuşlara basıyorlar. Çünkü adalete, hukuka inanmıyorlar. Demokrasiyi yerle bir ediyorlar.

ERDOĞAN'A ENFLASYON ÇAĞRISI

Biz ekonominin çarklarını yeniden döndüreceğiz. Enflasyonu biz düşüreceğiz. Bunlar ne yaptıklarını bilmiyorlar, bilmediklerini de bilmiyorlar. Erdoğan'a sesleniyorum. At bir imzada düşür bu faizi, enflasyonu. 4 yıldır neden yapamıyorsun?

İKTİDARA ÖNERİ

Bu ülkenin şimdiki Cumhurbaşkanı'nın anlamadığı bir şey var. Faiz de enflasyon da güvenle düşer. Güven nasıl mı oluşturulur? Güven olmadan olmaz. Erdoğan'da dinlesin, ders almaya ihtiyacı var, bilmiyor. Konuşunca doğru söyleyeceksin. Söz verince tutacaksın. Emanete ihanet etmeyeceksiniz. Adalet ve hukukla hareket edeceksin. Liyakatlı kadrolarla çalışacaksın. Şeffaf olacaksın. Merkez Bankasının arka kapısından 130 milyar dolar satmayacaksın gizli saklı. Merkez Bankasının rezervlerini 28 milyar dolardan aldık, 136 milyar dolara çıkardık. IMF’e borçları sıfırladık. 2018’de partili taraflı cumhurbaşkanlığı sistemiyle beraber geldiler, her şeyi mahvettiler. Tam hayırsız mirasyedi evlat misali.  Gün aşırı hata yapılır mı, bunlar yapıyorlar. Ekonomiyi bir bakkal çırağına verseniz bunlardan daha iyi yönetir. Kocaeli’de geçen sene ekmek 2 liraya satıyorlardı değil mi? Dün ne oldu 4 lira. Bazı yerlerde 5. Fırıncı ne yapsın? Geçen sene odunun tonu 450 liraydı, bu yıl 1.850 lira. İnsanların alım gücü yerlerde sürünüyor. Düğün sezonu açıldı. Bir adet gram altın 1.000 TL. Asgari ücret 5.500 TL. Asgari ücretle alabileceğin 5,5 altın. Bizim ekonomi yönetiminin başında olduğumuz dönemle kıyaslayalım. 1 gram altın 80 TL, asgari ücret 800 TL. Asgari ücretli bir vatandaşımızın cebinden her ay 4,5 adet gram altın çalınmış. Bu milleti düğünde takı takmaya korkar hale getirdiler.

GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 150

Siz asgari ücreti belirlerken, emekli maaşını belirlerken TÜİK verilerini baz alıyorsanız halkı yanıltıyorsunuz. Bu ülkede açlık sınırı aylık 6 bin liranın üzerinde. Açlık sınırına karşı emekliye 3 bin 500'e geçin diyorlar. Bu ülkede maaşlar gerçek enflasyona göre arttırılmalı. TÜİK'in makyajlı oranlarına göre değil. Gerçek enflasyon bu ülkede şimdi yüzde 150. Önümüz kurban, emeklinin bayram ikramiyesini doğru dürüst bir rakama çıkarın. Gerçek enflasyon kadar artırın. Bir kurban parası bari verin şu emekliye.

"3Y" İLE GİDECEKLER

3Y ile mücadele edeceğiz, dediler. ‘Yoksullukla, yasaklarla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz’ diye geldiler. Yoksulluğu da, yasakları da, yolsuzluğu da azdırdılar. İşte yine 3Y ile gidecekler. 2001 krizinden biz çıkarmadık mı? Bahçeli o zamanda iktidar ortağıydı. Doların ateşi bir türlü düşmüyordu. Geldik çözdük ve enflasyonu tek haneye indirdik. 2008 küresel krizini de biz çözdük. Bilmeyen varsa bilsin. Duymayan varsa duysun. Bizim arkamızda kapı gibi başarılar var. Yine yapacağız. Yepyeni başarılara koşacağız. Biz boşa konuşmuyoruz. DEVA iktidarında araba almak, ev almak hayal olmayacak. Bizim iktidarımızda Türkiye'yi bölgenin en güçlü ekonomisi yapacağız. Ben sizlere huzuru, sevgiyi, siyasete yeniden seviye kazandırmayı vaat ediyorum size. Bu yıl Madımak Katliamı'nın yıl dönümü. Bu katliamda aramızdan koparılan 35 insanımızı anıyoruz. Madımak'ın yarası hala sarılmayı bekliyor. Bu ülkedeki her yurttaşını bu ülkenin eşit yurttaşı yapana kadar çalışacağız. Dilovası'nın can yakan bir sorunu var. Hava kirliliği sorunu. Havamızı da suyumuzu da temiz tutmak zorundayız. Üretim tesislerimizi denetleyeceğiz. Gebze'ye senelerdir söz verdikleri metro hattını inşallah biz açacağız."

Yorumlar (0)
15
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Kocaeli Haberleri