banner89

banner88

Kılıçdaroğlu: Buradan açık bir şekilde milletime şikâyet ediyorum, AK Parti ve MHP'nin milletvekilleri soyguncuların yanında yer almıştır!

GÜNDEM 11.01.2022, 16:25
Kılıçdaroğlu: Buradan açık bir şekilde milletime şikâyet ediyorum, AK Parti ve MHP'nin milletvekilleri soyguncuların yanında yer almıştır!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kur koruma TL mevduatı uygulamasını açıklamasıyla dolar kurundaki ani düşüşün yaşandığı 20 Aralık'ta kimin ne kadar dolar bozdurduğuna ilişkin verdikleri araştırma önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine tepki gösterdi. "Buradan açık bir şekilde milletime şikâyet ediyorum. AK Parti'nin milletvekilleri MHP'nin milletvekilleri fakirin fukaranın yanında değil soyguncuların yanında yer almıştır" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Siz o soyguncuların ortağı mısınız? Niye izin vermiyorsunuz?" diye sordu.

Partisin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, birbiri ardına gelen zamlarla alım günün düşmesine dikkati çekekerek, "Bir yılda akaryakıta tam 46 kez zam geldi. Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey yaşamadık. E sormak lazım AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerimize, e dolar artınca zam yapıyorsun biz bunu anladık, e dolar düşünce niye zam yapıyorsun? Hazine tam takır ondan mı? Galiba trafik sorununu böyle çözecekler öyle anlaşılıyor. Elektriğe yüzde 127 zam, insaf ya!” diye sitem etti.

“Tefecilere hizmet eden kişinin adı Erdoğan'dır hiç kimse unutmasın” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği “Faize karşıyım” söylemini hatırlatarak, “Bunların hepsi hikâye. Çıksın, ‘ey Kılıçdaroğlu devletin borçlanma faizi senin dediğin rakamların tam tersine, düştü’ desin. Diyebilir mi? Diyemez. Haksızlık olduğunu biliyor mu? Biliyor. Kime hizmet ediyor? Açık ve net söylüyorum tefecilere hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası kanunundaki yapılmak istenen değişiklikle ilgili olarak da, "Türkiye'yi öyle bir itibarsızlaştırdılar ki içim acıyor gerçekten. Türkiye'yi en güvensiz en itibarsız devlet haline getirdiler!" dedi. CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Bu maddeye siz hangi gerekçeyle evet diyeceksiniz?" diye sordu.

Konuşmasının başında basına seslenen CHP lideri, "Siyasetçiler için aslında basın özgürlüğü kadar kadar değerli bir şey yoktur. Çünkü biz siyasetçiler Türkiye genelinde hatta dünyada nelerin olup bittiğini belki yeteri kadar öğrenemeyebiliriz. Hele bugünkü medya bize bütün doğruları araştırır ve önümüze koyar. Biz de gerçekleri öğreniriz. bir yerde birinin hakkı mı yenildi ,siyasi otorite müdahale edip o haksızlığı gidermek için. Ama siz tek sesli bir basın yaratırsanız o zaman haksızlığı gideremezsiniz. Siyasetçinin alkışa değil sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı var. Buradan absın dünyasına da bir şeyler söylemek isterim. Hiç meraklanmayın az kaldı, kim olursa olsun hangi kalem olursa olsun, ahlaklı davrandıkları sürece basın özgürlüğünü görecekler, biz de o eleştirilerden ders almasını bileceğiz" diye konuştu.

"2006 yılında her bir engelli için MEB asgari ücret kadar özel eğitim kurumlarına bir param ödüyorsun bugün bu rakam asgari ücretin yüzde 20’sine kadar indi. Dün bir tebliğ yayınlandı yüzde 35 zam yapmışlar. Ya arkadaş asgari ücret yüzde 50 arttı, elektrik fiyatları yüzde 127 arttı. Bu insanlar nasıl yapacaklar bu eğitimi? Engellinin eğitimine bile yeteri kadar kaynak ayıramayan bir iktidar var" diyerek iktidarı eleştiren CHP lideri, engellilerin ailelerin, "Bizim iktidarımızda göreceksiniz bütün engelliler okullarında rahat huzur içinde eğitim alacaklar. O çocuklar mezun olduklarında da inşallah işleri hazır olacak" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Atama bekleyen öğretmenler sağlık çalışanları gibi, ziraat mühendislerine de seslenmek isterim, Allahın izniyle iktidarımızda kırsalın bulunduğu her yerde bir ziraat teknisyeni olacaktır. Besinin yapıldığı herhangi bir yerde de veteriner olacaktır. Çiftçiye de her türlü destek verilecek.

"Bu iktidar çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyadır. Şu anda devlet yönetilmiyor. Güçler aslında siyasi otoriteye yön veriyor. bu güçlerin bazıları uyuşturucu baronları, bazıları baron bazıları tefeci baronları. Şimdi size rakamları da açıklayacağım. Benim ne kadar doğruları söylediğimi bütün milletin bilmesini isterim. Adalet devleti ekonomik bağlamda sağlıklı yönetmek istiyorsanız ekonomide de adalet olması lazım. Gencecik evlatlarımız evleniyor. Anneler babalar büyük bir umutla düğünlerini yapıyorlar borçlanıyorlar, ayrı evler açıyorlar, ikisi de işsiz, ne yapıyorlar biliyor musunuz? Evi bırakıp anne babanın yanına geliyorlar. İnsanları bu hale getirdiler.
CHP lideri KPSS mağdurlarına seslendi: Asla ümitsizliğe kapılmayın

SODEV'in bir anketi var soruyorlar Türkiye iyiye gidiyor mu nereye gidiyor Türkiye ekonomik olarak diye. İyiye gidiyor diyenlerin oranı yüzde 10.8. Gerçeği her birimiz tek tek görüyoruz. Görmenin ötesinde tek tek yaşıyoruz, bu zamları da fakirliği de , birilerinin zenginliğini de görüyoruz. Mülakat dolayısıyla haksızlığa uğrayanlar vardı onlarla toplantılar yaptım, Cahide diye bir kardeşimiz bir mesaj göndermiş, ordu milletvekilimize, 'Size KPSS mağduru yüzlerce gençten biri olarak Ordu'dan yazıyorum. ben iki branşta öğretmenlik bitirmiş, iki yüksek lisansı olan KPSS'den de kendi branşında 96 puan alan birisiyim. Mülakatım da çok iyi geçmesine rağmen elendiğimi öğrendim. Elenme sebebimizi hiçbirimiz bilmiyoruz.  O puanlar hiç kolay alınmıyor. Örneğim ben her gün Ordu'dan Giresun'a gidip geldin okul için ki bunun 7 ayını da hamile olarak geçirdim. bir yandan ev işleri bir yandan okul işleri ile gecemi gündüzüme katarak aldım o puanı. Bu konuda sesimize ilk kulak veren de  yine adalet ve hakkaniyet noktasında hassasiyetiyle genel başkan Kılıçdaroğlu oldu. Ben bu konuda sesimize ses olmanızı hakkımızın iadesi konusunda bizi yalnız bırakmamızı arzu ve rica ediyorum.' Biz de CHP'den bütünü Cahidelere sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Asla ümitsizliğe kapılmayın, adaleti getireceğiz. Adalet öyle yüksek boyutlara ulaştı ki kişinin elinden ekmeği alamaya başladılar. Cahide bunlardan biridir işte.
Kılıçdaroğlu, AYM Başkanı'nın "adil yargılama hakkı" açıklamasını hatırlattı: Devletin dini adaletse bunların yaptığı ne?

"Sadece biz mi söylüyoruz bunu yargının en tepesindeki başkan da söylüyor AYM Başkanı da adaletsizliği söylüyor. 2021'de 66 bin 121 bireysel başvuru yapıldı. Bunların yüzde 73'ten fazlası adil yargılama hakkı için. Bu sayı ve oranlar bize aslında vahim bir durumu işaret ediyor. Adil yargılanma hakkıyla ilgili temel bir meselemiz var.' diye. Evet. Adaleti sağlamazsanız bir araya gelmezsiniz, toplumsal bilinciniz gelişmez, dostluk kuramazsınız düşmanlık yaratırsınız. E devletin dini adaletse bunların yaptığı ne?
20 Aralı akşamı araştırılsın önergesinin reddedilmesine tepki: AK Parti ve MHP'nin milletvekilleri soyguncuların yanında yer almıştır

"(20 Aralık akşamı) Bunu araştıralım dedik AKP Ve MHP'nin milletvekilleri hayır araştırmayın dediler. Buradan açık bir şekilde milletime şikâyet ediyorum. AK Parti'nin milletvekilleri MHP'nin milletvekilleri fakirin fukaranın yanında değil soyguncuların yanında yer almıştır. Siz o soyguncuların ortağı mısınız? Niye izin vermiyorsunuz?
"2021'in ilk 8 ayında 107 bin 679 kişinin doğalgazı kesildi!"

"Yoksulluk artıyor, bir de milletvekili arkadaşımız soru önergesi vermiş, kaç kişi doğalgaz faturalarını ödeyemedi diye. 2019’da 74 bin 61 kişi doğalgaz faturasını ödeyemediği için kapatılmış 2020’de 87 bin 626’ya çıkıyor. 2021’in ilk 8 ayında 87 binden 107 bin 679’a çıkıyor. Şimdi saray ve şürekâsına sormak zorundayız; beyefendi sen orada rahat oturuyorsun, 107 bin 679 kişinin doğalgaz saati kapatılıyor. Kim soracak bunu? Kim bunun hesabını soracak? Kim doğalgazı kapatılan fakirden yana olacak? Saray görmüyor bunları, biz olacağız. Halkın partisi olarak yanlarında olacağız.
"Bir yılda akaryakıta tam 46 kez zam geldi; galiba trafik sorununu böyle çözecekler!"

"Bir yılda akaryakıta tam 46 kez zam geldi. Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey yaşamadık. E sormak lazım AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerimize, e dolar artınca zam yapıyorsun biz bunu anladık, e dolar düşünce niye zam yapıyorsun? Hazine tam takır ondan mı? Galiba trafik sorununu böyle çözecekler öyle anlaşılıyor. Elektriğe yüzde 127 zam, insaf ya!
"Tefecilere hizmet eden kişinin adı Erdoğan'dır hiç kimse unutmasın"

"Tefecilere hizmet eden kişinin adı Erdoğan'dır hiç kimse unutmasın. Öyle 'faize karşıyım' bunların hepsi hikâye. Çıksın şunu söylesin ey Kılıçdaroğlu desin sen faiz yükseldi diyorsun devletin  borçlanma faizi senin dediğin rakamlar tam tersine düştü desin. Sen doğruları söylemiyorsun desin. Diyebilir mi? Diyemez. Haksızlık olduğunu biliyor mu? Biliyor. Kime hizmet ediyor? Açık ve net söylüyorum tefecilere hizmet ediyor. Dolar baronlarına hizmet ediyor vatandaşa değil. Tam bir çöküş yaşanıyor ekonomide. Üç ayrı yerden çöküşü paylaşacağım sizlerle.
"Bahçeli'ye kapak olsun"

"Birincisi yüksek mevduatı olanlara verilen rüşvet! İkincisi baktılar yine maya tutmuyor dolar yukarıya doğru gidiyor, ihracatçılara dediler ki, kardeşim ihracat mı yapıyorsun alkışlıyorum  seni ama ihracat bedelinin yüzde 252ini getireceksin Merkez Bankası'na yatıracaksın. İhracatçının sırtına çöktüler şimdi. Üçüncüsü; bu Bahçeli'ye kapak olsun vatandaşlığı satma. Konut alana vatandaşlık veriliyordu, baktılar bankaya 500 bin dolar para yatırırsan sana TC vatandaşlığı vereceğim deniyor. 500 bin dolara vatandaşlığı satıyorsun ya. Han isiz milliyetçiydiniz hani siz milliyetçiydiniz hani siz vatanseverdiniz. Ya biz insanımızın tırnağına zarar gelmesin diye mücadele ederken sen dolar baronlarına tefecilere getir parayı ben sana vatandaşlık vereceğim diyorsun. Bunların tamamını düzelteceğim ve o beylerin burnundan fitil fitil getireceğim. Kimse endişe duymasın.
"Türkiye'yi en güvensiz en itibarsız devlet haline getirdiler!"

"Türkiye'yi öyle bir itibarsızlaştırdılar ki içim acıyor gerçekten. MB kanununda bir değişiklik getirdiler. 'Bu madde ile MB aralarında kurulan ilişkilerin işin gerektirdiği diplomatik hassasiyet ve ekonomik güven temelinde yürütülmesini teminen diğer MB'larının banka nezdinde alacak para mal ve varlıklarının haczedilmemesini amaçlamaktadır.' Gerekçesi ne? Efendim diyor ki güven temelinde yürütülmesini teminin. Demek ki hiç kimse sana borç para vermeye güvenmiyor. Türkiye'yi en güvensiz en itibarsız devlet haline getirdiler! Bahçeli'ye soruyorum, bu maddeye siz hangi gerekçeyle evet diyeceksiniz?"

Yorumlar (0)
15
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13
Kocaeli Haberleri