2022-01-07 12:08:58

KABUS SENARYOSU

Kaşif Şahinkesen

sahinmedyagrubu@gmail.com 07 Ocak 2022, 12:08

Tek adamla yönetilen ülkeler eninde sonunda duvara değil dağa tosluyor. Son örnek KAZAKİSTAN. Eğer tek adam idaresi iyi olsaydı onca zorlamalarına rağmen Türkiye CUMHURİYET ile idare edilecek diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk tek adam idaresine evet derdi. Umarım bizdeki tek adam rejim taraftarı ve cumhurbaşkanımız farkı farkeder. Edilmez ise ? Hastasını muayene eden doktor misali, yanık tedavisi gören hastasına; 'yanıklarını anlıyorum ama vücudundaki bunca kırık nasıl oluştu anlamış değilim' deyince hasta inleyerek yanıtlar ; Yanıyordum kürekle vurarak söndürdülerden oluruz.
2005 yılında 4 yıllığına Gebze MÜSİAD şube başkanlığına seçimle geldim. 2.yılın bitiminde kendi isteğimle daha genç, bilgi birikimi olan donanımlı arkadaşlara, Genel Merkez tarafından bırakma denildiği halde MÜSİAD başkanlığını bıraktım. Türkiye’de 28 ilde şubesi olan MÜSİAD Gebze’de en son sıradaydı. Bir yıl içinde ekibimle birlikte Gebze MÜSİAD şubesini Türkiye birincisi yaptım. Bunu Türkiye’deki tüm MÜSİAD şubelerinin katıldığı Denizli/ Pamukkale’deki GİK toplantısında,Turizm Bakanının önünde sayın Ömer Cihat VARDAR açıklamasını yaptı. Diyeceğim şu ki MÜSİAD olarak 2005'te Gebze Ticaret Odasında verdiğimiz bir konferansta demiştim ki DP Menderesin ölümüyle bitti, Ana Vatan Özal'ın vefatıyla bitti, Ak Partide Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hakka yürümesi ile bitecek dediğimde ,salonda soğuk rüzgarlar esmiş Ooo denilmişti ama siyaset böyle bir şey, baş olmadı mı vücudun hükmü olmuyor. Burada tüm mesele hangi parti olursa olsun ülkemizin iyi yönetilmesi,halkımızın refah içinde yaşamasıdır. Mevcut hükümeti kontrpiyede bırakmak veya boşluğa düşürmenin yolu erken seçim istemek değil, zamanında seçim çağrısı yapmaktır. Dolayısıyla Türkiye’mizin varlığı partiler üstüdür. Hiçbir partinin çıkarı Türkiye’nin var oluşundan daha önemli değildir.
Okuyucular tarafından 2022 yılı soruluyor, 2022 yılı 2023 yılının gölgesinde kalacak. Siyasetin rotasını büyük ölçüde ekonomideki gelişmeler belirleyecek. Geçtiğimiz yılın son aylarında Türk Lirasının rekor değer kaybı, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon iktidarı zorlayan konular oldu.
Ak parti 2023 seçimlerine kadar ekonomiyi düzlüğe çıkarır, ülkeye istikrar getirir, halka müreffeh bir hayat sunarsa iktidarda kalır,yoksa gider.
SEÇİM ARAFESİNDE MEYDANLARA ÇIKMAK parti siyasetinin gerçeğidir, ama sokaklara dökülmek yanlıştır. Hiçbir siyasi parti veya lideri veya temsilcileri halkı sokağa dökemez. Milleti sokağa çağırmak KABUS SENARYOSUDUR. Sokağa çıkmak veya sokağa dökmek , demokrasi dışı olur ki bu ülkemizi zarara götürür ,aklı selim hiçbir Türk vatandaşı veya yöneticisi bunu asla istemez. Dıştan veya içten ülkemizin dibine dinamit koymak isteyen vatan haini soysuzlara söylenecek sözümüz çoktur lakin, Hz Eyüb sabrına sadakatimizden susarız ama Aşık Sefai’nin dediği gibi, ZAMANI GELİNCE SÖYLERİM.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.